PC-ről is lehet nézni a T-Home tékáját

Vágólapra másolva!
Keddtől a T-Home IPTV és interaktív műholdas tévészolgáltatásainak előfizetői nem csupán televíziójukon, hanem akár számítógépükön, táblagépükön vagy okostelefonjukon is megnézhetik a társaság internetes tékájában kivett filmeket.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás a Moziaréna nevű portálon keresztül érhető el, jelenleg a T-Home Interaktív TV (IPTV vagy Interaktív Sat TV) szolgáltatásainak előfizetői számára. Korábban az internetes tékában kivett filmeket csak a szolgáltatások igénybe vételéhez szükséges beltéri egységről, a televízión lehetett megtekinteni.

El lehet szakadni a tévétől

Keddtől a Magyar Telekom fenti két szolgáltatásának előfizetői számítógépen, illetve androidos, illetve - hamarosan - az Apple iOS-t futtató okostelefonon és táblagépen is elérhetik az internetes tékát. A filmek kölcsönzési díját a havi tévészámlával együtt lehet kiegyenlíteni. A vállalat közlése szerint az okostelefonos és táblagépes eléréshez Android 3.0, vagy iOS 4.3-asnál újabb verziójú szoftverre van szükség.

A filmlejátszáshoz nincs szükség szupergyors internetre, a tékát akár 0,6 megabites másodpercenkénti sebességű elérés elegendő egy másfél órás film kikölcsönzése átlagosan 2 gigabájt adatforgalmat generál. A szolgáltatás automatikusan a használt internetkapcsolatnak megfelelő minőséget állít be, azonban HD-felbontásban csak bizonyos alkotások érhetők el. A digitális tékát számítógépen, okosmobilon és tableten gyakorlatilag a YouTube-hoz hasonlóan működik, azaz a kölcsönzési gombra kattintást követően pár másodperccel megkezdődik a lejátszás.

Öt-hatszáz forintba kerül egy film kölcsönzése

Kölcsönzésre csak PC-n keresztül van mód, mert a táblagépes és okostelefonos platformokon nem tudták megoldani az internetes fizetést azok korlátai miatt. A számítógépen vagy set top boxon kikölcsönzött filmeket azonban 24 órán keresztül a családhoz tartozó bármely eszközön meg lehet nézni.

Bár a szolgáltatást egyelőre csak a Magyar Telekom ügyfelei vehetik igénybe, a Moziaréna internetes téka hamarosan bármely magyar felhasználó számára elérhetővé válik majd, ezáltal a szolgáltatás az első komolyabb hazai internetes tékává válhat. A szolgáltatásban jelenleg több száz film érhető el: a filmenkénti öt-hatszáz forintos kölcsönzési díj mellett a cég havi öt film kikölcsönzését biztosító bérleti konstrukciót is kínál.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Home ajánlati márka tulajdonosa is.