Bill Gates imádja a Windows 8-at

Vágólapra másolva!
A Microsoft visszavonult társalapítója maga is Windows 8-at használ, és nagyon elégedett az új operációs rendszerrel. Gates szavait némileg árnyalja, hogy néhány évvel korábban a hatalmasat bukó Windows Vista népszerűsítésében is részt vett.
Vágólapra másolva!

A Microsoft vezetésétől 2006-ban visszavonult társalapító erről az AP hírügynökségnek adott interjújában beszélt. Az idén is a leggazdagabb amerikaiként számon tartott Bill Gates négy éve nem vesz részt aktívan a szoftveróriás vezetésében, ehelyett jótékonysági alapítványait koordinálja feleségével közösen, bár továbbra is tagja a Microsoft igazgatótanácsának.

Gates az interjúban elmondta, hogy a Windows 8-at egy nagyon nagy dobásnak tartja a Microsofttól, és maga is használja már a legújabb Windowst, amellyel eddig jó tapasztalatokat szerzett. Gates szerint a Microsoft gyártópartnereitől olyan eszközök megjelenése várható, amelyek maradéktalanul kihasználják majd az új Windows újításait, így például a Start menüt felváltó érintőképernyős felületet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bill Gates a Windows XP 2001-es premierjén

Árnyalja a képet ugyanakkor, hogy a cégnél Bill Gates a Microsoft legnagyobbat bukó operációs rendszere, a 2007-ben megjelent Vista promóciójában is aktívan közreműködött: a Windows Vista első vásárlói általa dedikált példányokat kaptak a PC-ken végül nem túl optimálisan futó szoftverből.