Szabadulna főhadiszállásától a Nokia

Vágólapra másolva!
Két-háromszázmillió euróért adná el modern főhadiszállását a Nokia. A cég költözni nem akar, de az ingatlanjaitól szabadulna.
Vágólapra másolva!

Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója is elismerte, hogy nem úgy sikerültek az első Lumia okostelefonok eladásai, ahogy azt remélték. A Windows Phone 7-es szoftvert futtató készülékekből jóval kevesebb fogyott, mint bármelyik vetélytársából. A cég nem csak az Espooban található főhadiszálláson spórolna. A Nokia nagy átalakuláson esik át: gyártóbázisokat zárt be, embereket épített le, és olcsóbb országokba költöztette a megmaradó gyárait. Feltűnő lépés volt például, hogy a finnországi Saloban található gyárát is bezárta a cég.

A The Verge híroldalnak a Nokia szóvivője megerősítette, hogy a cég nem tervezi, hogy elköltözzön Espooból. A főhadiszállás eladását azonban nem tagadta a sajtóosztály. A finn Iltasanomat napilap szerint a 2-300 millió euró értékű ingatlan eladása a Nokia második negyedéves veszteségének negyedét fedezné. A cég mínusz 826 millió euróval zárta a megelőző negyedévet, erre válaszul pedig a cég papírjait leminősítették bóvlivá a hitelminősítő ügynökségek.

A cégnek addig biztosan vészmegoldásokkal kell kihúznia, amíg meg nem jelennek az új, Windows Phone 8-at futtató okostelefonjai. A jelenlegi Lumia széria iránt valószínűleg már nem nő meg a kereslet.