Vágólapra másolva!
Játékszenvedélye miatt támadják a republikánusok Colleen Lachowitz amerikai szenátorjelöltet. A demokrata politikus egy ork tolvaj karakterrel játszik a Worlds of Warcraft online szerepjátékban.
Vágólapra másolva!

A méregkeverésben és a hátbaszúrásban jeleskedik a nyolcvanötödik szintű Santiaga, Colleen Lachowitz Maine állambeli demokrata párti politikus szerepjátékos karaktere. Tom Martin republikánus szenátor szerint, akinek Lachowitz a helyére pályázik, azonban ez a játékszenvedély és a virtuális világban való élet alkalmatlanná teszi demokrata ellenfelét a politikai pályára - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium.

Tom Martin republikánus szenátor hívei még egy oldalt is létrehoztak Colleen's World névvel, ahol a szerepjátékos politikus különböző online megnyilvánulásaiból, hozzászólásaiból válogatnak. Olyan mondatokat emelnek ki, hogy "megölhetek lényeket, anélkül, hogy börtönbe jutnék" vagy "haladóan gondolkodunk, annyira, hogy arról viccelődünk, hogy egy szocialista klán vagyunk", amelyek a szavazókat eltántoríthatják a Lachowitzra szavazástól.

"Vannak bizarr és támadó hozzászólások. Felvetik a kérdést, hogy Lachowitz elég érett-e hogy döntéseket hozzon Maine 25-ik kerülete nevében" - mondta az idézetgyűjteményről Davir Sorensen, a helyi republikánus párti sajtószóvivő.

"Furcsa érzés, hogy azért támadnak, mert online játékokat játszom. Valószínűleg jó társaságba tartozom, mert további 183 millió amerikai játszik netes játékokat" - írja Colleen Lachowitz nyilatkozatában.

Arra, hogy a Maine-i választópolgárokat meggyőzte-e a republikánus ellenkampány, vagy nincs problémájuk az ork méregkeverőkkel, a november hatodikai választáson derül fény.