Másfél hét múlva érkezhet az iPad Mini

Vágólapra másolva!
Nem hivatalos információk szerint október 23-án, kedden fog bemutatkozni az iPad kisebb képernyővel szerelt miniváltozata.
Vágólapra másolva!

Az All Things Digital technológiai hírportál az Apple-től származó belsős információkra hivatkozva adta hírül, hogy tizenegy nap múlva fogja bemutatni a cég az iPad táblagép miniváltozatát, egy zárt körú sajtótájékoztatón. Az iPad Miniről gyakorlatilag az első iPad 2010-es bemutatása óta érkeznek pletykák, melyek eddig alaptalanok voltak. A legutóbbi pletykák szerint október 10-én jelent volna meg az iPad Mini, erre végül nem került sor.

Ugyanakkor sokáig pletykálták az is, hogy az Apple nagyobb képernyővel szerelt okostelefont dob piacra, és több év után ez is valóra vált. Az iPad Mini piacra dobásának egyébként lenne értelme, mert a tíz colos készüléknél kisebb, androidos alternatívák népszerűek a felhasználók körében, ezeket ugyanis akár kabátzsebben is lehet hurcolni. A pletykák szerint az iPad Mini 7,85 colos képernyővel rendelkezik majd, azaz egy kicsivel nagyobb lesz például a Google Nexus 7-nél.

Forrás: ciccares design
Nem hivatalos fotó, egy rajongói modell szerint így festhet majd az iPad Mini

Ha 23-án valóban sor kerül a premierre, akkor még a Microsoft első saját táblagépe, a Surface premierje előtt felfedheti saját termékét az Apple riválisa előtt.