Nem meríti le a gépet az új Skype

windows 8 skype
Vágólapra másolva!
A Windows 8-ra érkező új Skype akár egész nap bekapcsolva maradhat a laptopon vagy táblagépen a bejövő hívások miatt, a szoftver új, energiatakarékos funkciója nem meríti le a gépek akkumulátorát.
Vágólapra másolva!

A Windows Store-ban október 26-án debütáló, megújult Skype már a Windows 8 érintőképernyős felületét használja ki, ennek megfelelően csak a Microsoft legújabb operációs rendszerét futtató táblagépeken, laptopokon, vagy ezek hibridjein lehet használni. Az új Skype elődjétől eltérően speciális módban képes a háttérben futni, így anélkül lehet rajta üzeneteket vagy hívásokat fogadni, hogy a folyamatosan működő szoftver feleslegesen merítené a számítógép vagy tablet akkumulátorát.

Forrás: Skype
A Skype Windows 8-as, teljes képernyős változata

A Microsoft által tavaly felvásárolt cég fejlesztői egy aktív készenléti állapotot építettek be a szoftverbe, amely az üzenetekre való várakozás során csak rendkívül minimális energiát fogyaszt. Az új Skype csak bejövő hívás vagy üzenet esetén aktiválódik a másodperc töredékrésze alatt. Ha a felhasználó nem foglalkozik a megkereséssel, a program újból takarékos készenléti üzembe vált.

Az új funkció bevezetéséhez nem csak a program mögött álló internetes szolgáltatást is fejleszteni kellett, az küld ugyanis virtuális ébresztőüzeneteket bejövő hívás esetén a készenléti állapotban lévő Windows 8-as gépeknek. A BBC szerint az ezt biztosító Windows 8 funkciót más internettelefonos alkalmazások fejlesztői is kiaknázhatják, így hamarosan nem csak a Skype lesz képes energiatakarékos módon futni a háttérben.