Intelligens villanykörtét árusít az Apple

Vágólapra másolva!
A felkelő napra hasonlító ébresztő fényt, bulivilágítást, elalváshoz való halvány fényt és a betörőket elijesztő időzített villanykapcsolásokat is be lehet állítani a Phillips intelligens villanykörtéjével.
Vágólapra másolva!

Nem csak saját termékeit és az azokhoz szükséges kábeleket árul boltjában az Apple, hanem olyan berendezéseket, amelyeket appokkal lehet vezérelni. Intelligens termosztátot, iPhone-nal vezérelhető távirányítós autót, wifis fürdőszobamérleget is vehet, akinek telefonja vagy iPadje már van. A kínálatba egy minden eddiginél hétköznapibb termék jelent meg: a villanykörte.

A Phillips 16 millió szín megjelenítésére képes, távvezérelhető villanykörtékkel bármilyen hangulatvilágítást ki lehet alakítani. A színek kikeverését három LED fényforrás (piros, zöld és kék) egybeépítése teszi lehetővé. Az okos izzókat az iPhone-on vagy iPaden futó szoftverrel lehet átállítani. A szoftver lehetővé teszi, hogy a felkelő naphoz fényéhez hasonlító ébresztő fényt állítson be a felhasználó, képes hangulatvilágításra, és még a házat őrző automata fényként is használható.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VBwyRbqcDxyBKYqz
Programozható világítást tesz lehetővé a ledes lámpa

A Phillips villanykörtéinek nem csak a rádiós irányítás az extrájuk. A LED fényforrások lényegesen kevesebbet fogyasztanak, mint egy hagyományos villanykörte. Az 50 wattos villanykörte fényének megfelelő ledes körte körülbelül nyolc és fél wattot fogyaszt óránként.

A hangulatvilágítási csomag nem olcsó: a három villanykörtét és egy számítógéphez csatlakoztatható rádiós vezérlőegységet tartalmazó kezdőcsomag kétszáz euróba, azaz közel 56ezer forintba kerül. Egy vezérlőegység ötven körtét tud egyszerre kezelni, így egy háztartásba csak egyre van szükség. A rendszer a ZigBee LightLink nevű szabványt használja, akinek ilyen eszközei vannak otthonában, annak csak a körtéket kell megvásárolni, darabját hatvan euróért.