A Közgépet támadta az Anonymous

Vágólapra másolva!
Egy időre használhatatlanná vált a kormányközeli cég honlapja, a Providentet is elérhetetlenné próbálták tenni.
Vágólapra másolva!

Túlterheléses támadást indított az Anonymous a Közgép ellen - derül ki a hackercsoport magyarországi tagszervezetének Facebook-oldaláról. A kormányzati kötődései miatt számos bírálatot kapó cég honlapja a használhatatlanságig le volt lassulva egy rövid ideig. Az Anonymus szerint a hatalmas hitelkamatairól elhíresült Provident honlapját is elérhetetlenné tették, ám tapasztalatunk szerint az zavartalanul betöltődik.

A támadás vélhetően azért történt, mert november 5. az Anonymous hekkorközösség legfőbb ünnepnapja. 1605-ben ugyanis ezen a napon szervezett merényletet a csoport szimbólumának választott Guy Fawkes. Az évfordulóra az Anonymous-szimpatizánsok minden évben azzal emlékeznek, hogy különböző honlapokat történek fel, és üzeneteket hagynak rajtuk. Idén állítólag a Facebookot, a Zynga közösségi játékoldalt és másokat is megfenyegettek.

A magyarországi Anonymous Facebook-oldala szerint a Közgép és a Provident kezdőlapjára hat követelést akartak kiírni, az égő Parlamenttel a háttérben. A hat pont közé tartozik a szabadság, az egyenlősség, a szabad net, a testvériség, a demokrácia és a függetlenség.