Tollas Han Solóval lőheti a birodalmi disznókat

angry birds star wars
Vágólapra másolva!
Látványos választ kaptak azok a Star Wars rajongók, akik a Disney-től és a mikiegeresítéstől féltették a Csillagok háborúja figuráit. George Lucas teremtményei az Angry Birds világába költöztek, amelyben tollas Han Solókkal és Luke Skywalkerekkel lehet lelövöldözni a birodalmi disznókat.
Vágólapra másolva!

Az Angry Birds legújabb része nem csak a naprendszert hagyta el, hanem egyenesen réges-rég egy messzi-messzi galaxisban játszódik, amiben Luke Skywalker még csak egy egyszerű űrtanyasi fióka. Az egyre nehezedő pályák során azonban megszerzi a fénykardját, összefut Han Solóval, Leia hercegnőt pedig már közösen szabadítják meg a Halálcsillagról, a teljes második felvonásnak helyet adó hatalmas malacfej alakú űrállomásról. A játék az első film végéig tart: Luke Yoda bolygójára vetődik, megtanulni mindent, amire egy jedinek szüksége van.

Luke Szárnywalker és a többiek

A játék meglepően kevés módosításon esett át a Csillagok Háborúja világához idomítás közben. C3PO megtanult darabokra robbanni, a fekete madárként megjelenő Obi-Wan olyan erővel lökdösi el a tárgyakat, hogy még Palpatine szenátor is elismerően füttyentene egy-egy akció láttán, Han Solo madárverziója pedig sorozatokat ad le fegyveréből. Lövöldözni azonban a disznók is megtanultak: a különböző keménységű fedezékek és az Angry Birds Space-ből megörökölt gravitáció mellett a különböző rohamosztagos malacok légvédelmi tüzével is számolni kell.

Forrás: [origo]
Százas nagyságrendben kell feláldozni a Luke-okat és Obi-Wanokat

A lövöldözés lehetősége feldobja a pályákat. A lövedékeket visszaverő felületek és csak cseles lövésekkel kiiktatható malacok miatt egyes szinteket nagyon nehéz három csillagra, vagyis hiba nélkül teljesíteni. A játékon való végigrohanásra is legalább három-négy órára van szükség. Aki pedig maximális eredménnyel, mindent összegyűjtve akarja teljesíteni a több mint százhúsz pályát, annak biztosan elviszi egy hétvégéjét a játék.

Forrás: [origo]
C3PO végre nem szájal, hanem hangtalanul felrobban

A pályatervezők nem merültek nagyon mélyre a Csillagok Háborúja sztorijában. Néhány jellegzetes jelenetet fel lehet ismerni, de a pályák többnyire nem a filmben látott helyszínek alapján épülnek fel. Han Solo sokat vitatott kocsmai lövöldözős jelenete pedig csak egy átkötő jelenetben jelenik meg. Ráadásul azt sem tudjuk meg, hogy ki sütötte el először a lézerpisztolyát. (A tippünk Han.)

Indiana Jones is lehetne madár

A játék abban mindenképpen hű a filmekhez, hogy több folytatás lehetősége van benne. Már a pályáválasztó képernyő is azt ígéri, hogy hamarosan letölthető lesz a hóval borított Hoth bolygót tartalmazó frissítés. A jövőben pedig kijöhetnek az újabb Star Wars filmeket vagy akár a Klónok háborúja rajzfilmet feldolgozó folytatások.

Forrás: [origo]
A lézerek és a gravitáció teszi nehézzé a játékot

A játék iránti keresletre nem lehet panasza a Rovio játékstúdiónak, a rendszereik annyira le voltak terhelve csütörtök délután, hogy csak harmadik nekifutásra tudtuk letölteni a telepítőt. Ha viszont kijön a folytatás, amiben ki lehet lőni, fel lehet robbantani Jar-Jar Binkset, valószínűleg még azok az ortodox rajongók is megveszik, akiket a tabletes játszadozás egyátlalán nem érdekel.

Az Angry Birds: Star Wars egyaránt elérhető Windows 7-re és 8-ra, androidos készülékekre és iOS-t futtató telefonokra és tabletekre. Az első, a Tatooine játszódó fejezet ingyenesen elérhető, a teljes játék valamivel kevesebb, pedig platformonként eltérő áron vehető meg. A PC-s verzió 1500 forint, okostelefonra és tabletre viszont már pár száz forintért is be lehet szerezni.