Túl sok helyet foglal a Windows a Microsoft tabletjén

Vágólapra másolva!
Túl sok helyet elfoglal a Windows a Surface RT táblagépen: a 32 gigabájtos háttértárral árult eszközön csak 16 gigabájt hely marad a felhasználói adatok tárolására.
Vágólapra másolva!

A Microsoft hivatalos terméktámogatási oldala szerint is rengeteg helyet foglal el a rendszer a cég első saját gyártású táblagépén, a Surface RT-n. A 32 gigabájtos változaton mindössze 16 gigabájt tárhely áll a felhasználó rendelkezésre, míg a 64 gigabájtos verzióban 45 gigabájt üres hely van.

Bár a 32 gigabájtos háttértár megléte azt sugallta, hogy a Microsoft táblagépén több adat fér majd el, ez a gyakorlatban nem teljesül.
Ez azért meglepő, mert az iPad vagy androidos riválisai esetében a gépet működtető rendszerszoftver néhány megabájtot foglal el. Például az iPad esetében egy 16 gigabájtos készüléken is mintegy 14 gigabájt hely marad a feltelepíthető applikációk, üzenetek, zenék, videók és fotók tárolására.

Forrás: Microsoft

A Microsoft hivatalos támogatási oldalán lévő információk szerint a 32 gigabájtos kapacitásból a fájlrendszer miatt eleve csak 29 gigabájt áll rendelkezésre, amelyből további 5 gigabájtot lefoglalnak a Windows RT szoftver különböző helyreaállító funkciói. Így a rendelkezésre álló tárhely 24 gigabájtra csökken, amelyből a Windows RT alaprendszer, illetve az abba beépített Office program további 8 gigabájtot foglal le magának. Így marad a 32 gigabájtból végül 16 gigabájt hely a felhasználónak - adta hírül a The Next Web technológiai hírportál.