Már készül iPhone-ra a Google térképe

Vágólapra másolva!
A keresőcég hivatalosan is megerősítette azt, hogy már dolgozik a Google Térkép hivatalos, iPhone-on és iPaden használható változatán.
Vágólapra másolva!

Bár a Google szolgálatása a korábbi iOS szoftverek beépített része volt az Apple és a keresőcég közötti megállapodás alapján, ez néhány hónapja lejárt. Ezt követően, az iOS 6-os verziójába az Apple már saját fejlesztésű térképszoftverét építette be, ennek adatbázisa azonban sok téves információt tartalmazott, illetve sok országban elég hiányos volt.

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap értesülései szerint a Google Térkép tesztváltozatát a keresőcég már elérhetővé tette tesztelők szűk köre számára a vállalaton kívül is. A lap úgy tudja, hogy a vállalat fejlesztői már az applikáció fejlesztésének utolsó simításait végzik, várhatóan hamarosan feltöltik azt az Apple iTunes boltjának engedélyező rendszerébe. A The Next Web technológiai hírportál információi szerint az új Google-applikációban autós navigáció funkció is megtalálható lesz.

Ha az Apple munkatársai jóváhagyják az alkalmazást, az hamarosan elérhetővé válhat az iPhone-t és iPadet, valamint iPod Touch eszközöket használók számára. Mivel a Google és az Apple egymás komoly riválisai, egy ideig kérdés volt, hogy egyáltalán megjelenik-e az iOS-re a Google szolgáltatása, de ezt most a keresőcég egyértelműen megerősítette.

Szerdán a Nokia is bejelentette, hogy néhány héten belül elérhetővé teszi az Apple mobil eszközeit használók számára saját, jelenleg Nokia Here nevet viselő, ingyenes, akár offline is használható gyalogos navigációs szoftverét.