Tabletként is működő laptop várható a Google-tól

Vágólapra másolva!
Ázsiai lapértesülések szerint  a keresőcég a jövő év elején dobja piacra érintőképernyővel is felszerelt, saját márkanevét viselhető minilaptopjait.
Vágólapra másolva!

Kínai lapértesülésekre hivatkozva a The Next Web című amerikai technológiai hírportál arról számolt be, hogy a Google a jövő év elején egy fejlett minilaptopot fog piacra dobni. A nem hivatalos információk szerint a készüléket 12,85 colos érintőképernyővel szerelik fel, így a hagyományos használat mellett táblagépként is használni lehet majd.

A készülék a Google saját, Chrome OS nevű operációs rendszerét futtatja majd, amelyet kifejezetten a cég saját felhőalapú szolgáltatásainak igénybe vételére optimalizáltak. Az új gépről egyelőre nem sok mindent tudni, de szakértők valószínűsítik, hogy már olyan, extra vékony képernyővel lesz felszerelve, amelyben az érintésérzékelő szenzorokat maga a képernyő üvegborítása tartalmazza.

Ha kellően jó áron kerül piacra, az érintőképernyős Chromebook készülék sikeres lehet, mivel a Microsoft Windows 8-át használó tablet-laptop hibridek egyelőre nagyon drágák, az átlagfelhasználók számára elérhetetlenek.