Bill Gatest már nem boldogítja a pénz

bill gates, windows 8
Vágólapra másolva!
Nem sokat jelent a Windows operációs rendszerből meggazdagodott amerikai milliárdosnak a pénz. Bill Gates egy interjúban beszélt a vagyonához fűződő viszonyáról.
Vágólapra másolva!

Hatvanöt milliárd dolláros vagyonával Bill Gatesnek bérelt helye van a világ leggazdagabb emberei között. A Windows atyjának számláján több pénz található, mint egy-egy kisebb ország GDP-je. Gates a pénzre nem célként tekint, eszközként használja a világ megjavítására.

"Természetesen az ételek és ruhák területén bőségesen ki vannak elégítve az igényeim. A pénznek nincs számomra haszna egy bizonyos ponton túl" - mondta Gates a The Telegraph brit napilapnak. A pénznek az a haszna a milliárdos számára, hogy tovább építhesse a világ szegényeinek megsegítésére létrehozott humanitárius szervezetét. Feleségével közös alapítványa mostanáig 28 milliárd dollárt költött jószolgálati projektekre.

A Bill and Melinda Gates Foundation betegségek - például a malária - ellen vette fel a küzdelmet a fejlődő országokban, de van terük az Egyesült Államok oktatásának átalakítására is. A milliárdos úgy nyilatkozott, hogy vagyonának kilencvenöt százalékát fogja jószolgálati célokra hagyományozni, mégpedig úgy, hogy a pénzt a halála utáni húsz évben el kelljen költeni.

Míg él, az ötvenhét éves milliárdos nem tagadja meg magától a luxust. Egy százötven millió dolláros Washington államban található tóparti villában lakik, amelynek medencéjét víz alatti hangfalrendszerrel is felszerelték.