Óriásmemóriát kapott az iPad

Vágólapra másolva!
A korábbi modelleknél nagyobb, 128 gigabájtos háttértárral szerelt verziót dob piacra az Apple a Retina képernyős iPadből.
Vágólapra másolva!

Az Apple kedden jelentette be az új iPad kiadását. A 9,7 colos képernyővel szerelt, Retina képernyős iPadből korábban csak 16, 32 és 64 gigabájtos flashmemóriával szerelt változatok voltak elérhetők.

Az új modellt 128 gigabájtos háttértárral szerelik fel: wifis változatát az amerikai boltokban 800 dolláros, vagyis 180 ezer forint körüli nettó áron lehet majd megvenni, a magyar árakat még nem közölte a cég. A mobilinternetre is felkészített modell 929 dollárért, vagyis 205 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd megvenni.

Forrás: Apple

A nagyobb tárkapacitású modellt professzionális felhasználásra szánja a cég: a nagyobb tárhely például iPadet használó dj-knek, 3D-terveket vagy videókat magukkal hurcolni kívánó szakembereknek lehet jó választás. Az új iPad már elég erős processzorral rendelkezik számos munkacélú alkalmazás futtatásához is, akkumulátoros üzemideje pedig gyakorlatilag egész napos felhasználást lehetővé tesz.