Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkentenie kellett a Nintendónak az új készülékek eladására vonatkozó előrejelzéseit. Jóval kevesebben érdeklődnek a táblagépszerű kontrollerrel rendelkező Wii U iránt, mint arra a cég számított.
Vágólapra másolva!

Alig több mint hárommillió példányt adott el a Nintendo a 2012 novemberének végén piacra dobott Wii U konzolból. A cég arra számított, hogy öt és félmillió Wii U-t fog elkelni a pénzügyi év márciusi végére. A várakozásokat jelenleg négymillió példányra módosította a várakozásokat. Csökkenteni kellett az elvárásokat a 3DS kézikonzol esetében is, ebből 12,7 millió darabot vásároltak meg, míg az előrejelzés több mint 17,5 millió példányos forgalmat várt. Egyelőre úgy tűnik, hogy a régebbi DS modellből sem fog annyi elfogyni, amennyit a játékipari cég várt.

Forrás: Nintend
A karácsonyi időszakban csekély volt az érdeklődés a Wii U iránt

A Nintendo karácsonyi szezont is magába foglaló harmadik üzleti negyedévet 64,4 millió dolláros veszteséggel zárta. A veszteséget a cég menedzsmentje azzal magyarázta, hogy a jen különösen erős volt az elmúlt évben, ezért minden eladott Wii U konzolt veszteséggel ad el a cég. A Nintendo sorozatban a második nyereség nélküli negyedévét zárta most. A cég vezetése a következő évre 1.1 milliárd dollár nyereséget jelez előre.

Optimizmusra ad okot, hogy a cég játékai iránt komoly kereslet mutatkozott. A Nindendo DS kézikonzolra kiadott Pokémon Black Version 2 és White Version 2-ből 7,6 millió példányt adtak el, a Wii U-hoz kiadott játékokból pedig több mint 11 millió példány kelt el.