Androidra vált a Nokia korábbi luxusmárkája

Vágólapra másolva!
Bár a Nokia túladott a többmillió forintos Vertu luxuskészülékeket gyártó cégen, a márka a Google Android szoftverével újjáéledhet.
Vágólapra másolva!

Az Engadget kütyüblog egy japán és egy orosz mobilos oldalról származó pletykák nyomán számolt be arról, hogy a Vertu nevű luxuskészüléket gyártó cég új tulajdonosa a Google Android szoftverével élesztené újjá. A Vertu készülékei korábban a Nokia Symbian szoftverét használták, amely az okostelefonok piacán elég rosszul szerepel, de a finn gyártó tavaly túladott az arany és gyémánt, illetve bőr alkatrészekkel szerelt luxuskészülékeket gyártó leányvállalatán.

Az Engadget úgy tudja, hogy az új tulajdonos alacsonyabb árú modelleket tervez piacra dobni a korábbi típusoknál, de az új Vertukért még így is legalább 800 ezer és egymillió forintnak megfelelő összeget kell majd kifizetni.

Forrás: Blog of mobile
Így nézhet ki az androidos Vertu elölről és hátulról

Ha a kütyüblog információi valósak, a legújabb Vertu készülék egy kétmagos, 1,5 gigahertzes mobilprocesszorralt szerelt modell lesz, amelyen Android 4 operációs rendszer fut majd. A képernyő felbontása a nem hivatalos információk szerint nem túl nagy, csupán 800 x480 pixeles lesz, méretéről azonban még nem közölnek információt.