Feltörték a Twittert, sok jelszót cserélni kell

Vágólapra másolva!
Két amerikai lap után most a Twittert támadták meg ismeretlen, profinak tűnő hackerek. Jelszavakhoz valószínűleg csak titkosított formában fértek hozzá, de a biztonság kedvéért cserélni kell őket.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen hackerek feltörték a Twittert a héten, és körülbelül 250 ezer felhasználó adataihoz férhettek hozzá - jelentette be saját blogján a mikroblog-szolgáltató.

A közlemény szerint miután észrevették a támadást, sikerült megállítani a behatolókat, de a jelek szerint korábban hozzáférhetek 250 ezer felhasználónévhez, e-mail címhez és titkosított jelszóhoz. A szolgáltató az érintett jelszavakat kiiktatta, és értesítette a felhasználókat, hogy új jelszót kell választaniuk. A Twitternek jelenleg 200 millió aktív felhasználója van.

A Twitter azt írta, hogy nem amatőr, hanem nagyon kifinomult módszerekkel dolgozó, profi hackerek munkája volt a betörés. A Reuters hírügynökség internetes oldalán az esetről beszámoló cikk emlékeztet rá, hogy az elmúlt hetekben két amerikai újságot, a New York Timest és a Wall Street Journalt is hasonló támadás érte. Azok mögött kínai elkövetőket sejtenek a hatóságok. A Twitter ezt nem említette, de azt igen, hogy a saját esetük valószínűleg "nem elszigetelt".