Viharos széllel szárít kezet a szupercsap

Vágólapra másolva!
Majdnem hétszáz kilométeres széllel szárítja meg a vizes kezeket Sir James Dyson brit feltaláló legújabb kütyüje. A csappal egybeépített szélgép kevesebbe kerül, mint a papírtörölközők.
Vágólapra másolva!

Sir James Dyson feltaláló valószínűleg mindent tud az áramlástanról, amit tudni érdemes. A porzsák nélküli porszívót, meleg levegő nélküli kézszárítót és a lapát nélküli ventilátort megálmodó brit mérnök legújabb találmánya a kézmosást alakítja át - adta hírül a The Verge informatikai híroldal.

A vízcsappal egybe szerelt Airblade Tap nevű eszköz egyaránt alkalmas a kézmosásra és a szárításra. A csapot egy 1600 wattos, nagy nyomású levegőt előállító motor hajtja meg, ami képes 675 kilométer per órás szelet kelteni. A rendszer működése egyszerű, a nagy sebességű levegő borotvaként fújja le a kézről a nedvességet. A gyártó cég szerint tizenkét másodperc elég ahhoz, hogy az Airblade Tap végezzen a dolgával.


Sir James Dyson magyarázza a kézmosást

Az Airblade Tap kézszárítós csap valószínűleg nem lesz egyhamar a magyar otthonok kötelező kelléke. A március elsejével piacra dobott új Dyson-találmány 999 fontba, azaz majdnem 350 ezer forintba kerül. Irodaházakban és repülőtereken azonban hamarosan feltűnhetnek a luxus kézmosók. A cég szerint jelentős megtakarítást lehet elérni a speciális csappal, aminek az üzemeltetése hatvankilenc százalékkal olcsóbb, mint egy külön kézszárító, és 97 százalékkal olcsóbb, mint a papírtörölközők.

A Dyson csappal ráadásul ritkábban kell takarítani a fürdőszobában. Mivel a kézmosás és a szárítás ugyanott történik, a mosdókagyló felett, így a vendégek nem csöpögtetik össze a padlót.