A lemenő napot utánozza a jövő lámpája

satechi led lámpa
Vágólapra másolva!
A jövő íróasztali lámpáját mutatta be a Satechi nevű cég. Az alig 11 wattot fogyasztó, LED-fényforrásokat használó kütyün egészen meglepő beállítási lehetőségek vannak.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy 75 wattos hagyományos izzó által kibocsátott fénymennyiséget képes előállítani a Satechi íróasztali LED-lámpája - adta hírül a Mashable kütyüblog. A 27 világító diódával felszerelt high-tech irodai fényforrás alig 11 wattot fogyaszt, így belátható időn belül visszahozza az árát.

A cég mérnökei arra is megoldást találtak, hogy az olcsóbb LED-ekre jellemző kékes, kellemetlen fényt elviselhetővé tegyék. A lámpa fényének színhőmérséklete átállítható annak függvényében, hogy a tulajdonosnak miért van szüksége a lámpára. A Satechi kütyüjében használt megoldás leginkább a Nemzetközi Űrállomás világítási rendszerére hasonlít. Munka, tanulás módban a napfényhez közeli, 6-700 kelvines hőmérsékletű fénnyel világít, olvasó módban 4300 és 5300 kelvin közti hőmérsékletű, sárgásabb tónusú fényt ad ki, pihenő módban pedig még melegebb, 2500 kelvines fényt bocsát ki a lámpa. A negyedik üzemmód tónusában nem különbözik, csak intenzitásában, elalváshoz tompább fényt ad a lámpa.

Forrás: Satechi
Más fényt ad olvasáshoz és pihenéshez a LED-lámpa

Az üzemmódok közti váltásra nem holmi kapcsolót vagy tárcsát szereltek a lámpára. Az eszköz talapzatában egy tapipad található, azon lehet beállítani, hogy pontosan milyen legyen a fény. A lámpa további extrái között megtalálható a kütyük töltésére szolgáló USB-port, és az időzíthetőség is. A Mashable technológiai lap szerint az USB-s része kiábrándító a lámpának: egy iPodot képes tölteni, egy iPhone feltöltéséhez azonban nem ad elég energiát.

A bőséges beállítási lehetőségek megteremtése után a Satechinek már csak egy apróságot kell megoldania. Igazán kütyüvé ugyanis csak azután válik az asztali lámpa, hogy szoftvert is lehessen frissíteni rajta