A Samsung mobilja jobb az iPhone-nál

Vágólapra másolva!
Lemaradásban van az Apple az okostelefonok piacán Steve Wozniak, a cég társalapítója szerint. A cég tétovázását kihasználva a versenytársak képesek voltak felzárkózni.
Vágólapra másolva!

"Jelenleg valamivel a versenytársaink mögött vagyunk, ha a telefon által kínált funkciókat nézzük. (...) A Samsung nagy rivális, mert remek termékeket csinálnak" - nyilatkozta Steve Wozniak, az Apple társalapítója a német WirtschaftsWoche magazinnak. Az interjú az Apple márka erősségéről, illetve a rekordméretű eladásokról szólt. Wozniak kitért arra is, hogy az Apple képes az embereket hű rajongóvá változtatni, ám szerinte a cégnek aktívan tenni kell azért, hogy a rajongók ne pártoljanak el. "Ha vacak termékeket gyártanának, nem állnék ott a sorban" - mondta a német magazinnak Wozniak.

Forrás: AFP
Vacak termékekért nem állna sorba Steve Wozniak

Legalább két évre van szükség egy új termék kifejlesztéséhez Wozniak szerint, ahhoz pedig még nagyon korán van, hogy megtippelje, merre tart a Jobs halála utáni Apple. A társalapító abban bízik, hogy a Jobs mellett tanult menedzserek továbbra is a vásárló számára legmegfelelőbb terméket akarják létrehozni.

Wozniak évek óta nem dolgozik aktívan az Apple termékein, bár nem hagyta el teljesen a céget. Részvényese is még az általa alapított cégnek. Az Appletől való eltávolodása ellenére Wozniak gyakran nyilatkozik a cég által követett irányról, a termékekről, és ha úgy hozz a szükség, nem fél nyílt kritikát megfogalmazni. Korábban nyilatkozott például arról, hogy bár még iPhone-t használ, a Windows Phone felületét egyértelműbbnek érzi.