Intelligens karórát várnak az Apple-től

Vágólapra másolva!
Két nagynevű amerikai lap szerint is intelligens funkciókat kínáló karóra fejlesztésén dolgozik az Apple. A készülékről valószínűleg az iPhone egyes funkcióit lehet majd elérni a telefon elővétele nélkül.
Vágólapra másolva!

Intelligens karóra fejlesztésén munkálkodik az Apple a New York Times és a Washington Post amerikai napilapok cikkei szerint. A karóraként viselhető kütyü egyelőre még kísérleti stádiumban létezik, de az utóbbi lap értesülései szerint a vállalat már tárgyalásokat folytatott az egyik szerződéses gyártópartnerével, a tajvani Foxconnal egy ilyen eszköz gyártási lehetőségeiről.

A Foxconn márkanevet használó Hon Hai cég már aktívan foglalkozik viselhető eszközök fejlesztésén a Wall Street Journal szerint, méghozzá nem csak az Apple, hanem más partnerei számára. Egyelőre még nem tudni, hogy az Apple intelligens karórája mit fog tudni, de elemzők szerint valószínűleg az iPhone különböző funkcióit lehet majd elérni róla úgy, hogy ahhoz nem kell elővenni a telefont. A lap úgy tudja, hogy az Apple az elmúlt években több olyan fejlesztőt is felvett, akik korábban viselhető eszközökkel foglalkoztak.

Intelligens karórát még a kétezres évek elején, az okostelefonok elterjedése előtt a Microsoft is piacra dobott. A Spot márkanevű óra csak egy, az Egyesült Államokban használat frekvencián, rádióhullámokon keresztül volt képes alapvető, kis méretű információk, például időjárási előrejelzések, névnapok vagy részvényárfolyamok lekérésére. Korlátozott tudása miatt ezek az órák nem voltak sikeresek, hamar le is álltak gyástásukkal.