Boltokban maradhat az androidos iPhone

Vágólapra másolva!
Első fokon az Apple számára kedvezőtlen döntést hozott egy brazil bíróság, amely egy helyi vállalatnak ítélte az iPhone márkanév használatának jogát.
Vágólapra másolva!

A bíróság szerint a brazil Gradiente Eletronica cég még 2000-ben, vagyis hat évvel az Apple előtt védette le az országban a márkanevet. A brazil vállalat egyébként azért áll perben az amerikai céggel, mert decemberben egy olcsó androidos okostelefont is piacra dobott iPhone márkanéven. Ez egyébként nem mutat hasonlóságot az Apple okostelefonjával.

A Gradiente az első fokú döntés értelmében nem csupán jogosult az iPhone márkanév használatára okostelefonok esetében, de akár be is perelheti az Apple-t annak kizárólagos használatáért. Egyelőre az Apple szabadon árusíthatja készüléket Brazíliában. A bíróság szerint az okostelefonokon kívül minden más kiegészítő esetében az Apple jogosult az iPhone márkanevet használni az országban.

Az Apple a döntés megfellebbezését tervezi, bár a Gradiente képviselői úgy nyilatkoztak, nem zárkóznak el semmilyen tárgyalástól, nem ragaszkodnak radikálisan a márkanévhez.