Száz darab kelt el az újfajta tévéből

oledtévé monacóból
Vágólapra másolva!
A dél-koreai gyártó bejelentette, hogy százan rendelték elő újfajta, OLED-képernyős tévéjét. A jobb képminőséget kínáló tévék tízszer annyiba kerülnek mint egy hagyományos LCD-, vagy plazmatévé.
Vágólapra másolva!

Az LG a jövő héten kezdi hivatalosan is árulni 55 colos OLED-tévéjét Dél-Koreában: ilyen méretben az LCD-, és plazmatévéknél jobb képminőséget biztosító, csupán néhány milliméter vékony televíziókat korábban nem lehetett megvenni.A tévék új típusával szerzett tapasztalatainkat korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük. Az LG legújabb, óriásképernyős készülékét hat hete lehet előrendelni Dél-Koreában, ez idő alatt százan csaptak le a több mint kétmillió forintnak megfelelő összegbe kerülő modellre.

Forrás: LG
Hihetetlenül vékony és szebbek a színei a jelenlegi tévéknél az OLED-típusoknak

A nagy gyártók csaknem mindegyike bemutatott már OLED-tévéket az év eleji CES szórakoztatóelektronikai piacon, de ezek piaci bevezetéséről egyelőre keveset tudni. Az új típusú tévék egyelőre nagyon drágák, ezért egyelőre nem fognak nagy számban elkelni, hiszen tizedannyiért lehet hasonló méretű plazmatévéket vásárolni.

A világ második legnagyobb tévégyártójának számító LG azzal próbálja leelőzni a rivális Samsungot, hogy hamarabb vezeti be a tévék új generációját - írja a Reuters hírügynökség.