Vágólapra másolva!
Elindult a szexpartnerek keresését biztosító facebookos applikáció magyar klónja. Bár a "Kapj meg" nevű szájton randira is lehet hívni az ismerősöket, a felhasználók többsége inkább szexelni szeretne, ezt itt hancúrnak nevezik. A még kiforratlan oldalon eddig kétszáz hancúrterv jött össze.
Vágólapra másolva!

A Kapj meg felhasználóinak többsége az egyetemista korúak közül kerül ki, tudtuk meg az üzemeltetőktől. Közel egy hét működés után több mint kétezer-négyszáz felhasználója van az applikációnak. Ők mintegy tizenkétezer esetében jelölték be, kivel randiznának, és mintegy huszonháromezer felhasználó kapott "hancúr" jelölést. A Kapj meg tipikus felhasználója tizenöt embert biztosít szimpátiájáról ismerősei közül, a jelenlegi táborban eddig mintegy száz randis és kétszáz hancúros egyezés jött össze.

Az amerikai szájt ihlette a magyart

Bár az [origo] újságírója elől a szájtot működtető Gerilla Group Kft. munkatársai, Tamás és Ádám nem titkolták teljes nevüket, mégis részleges névtelenséget kértek. Főállásban ugyanis sokkal komolyabb projektekben működnek közre, többek közt egy diákoknak szánt jövő- és lehetőségkutató alkalmazás fejlesztésében.

Forrás: Facebook/Kapj meg!
Üzemeltetői szerint az app nem ír ki semmit az üzenőfalra, de jogosultságai korlátozhatók

A Kapj meg hobbiprojektként jött létre, a néhány hete elindult Bang with Friends applikáció sikere nyomán, de saját szolgáltatásuk esetében tovább akarták gondolni az alapötletet.

Nem csak szexelni, randizni is lehet

Ennek eredményeként a magyar applikációban nemcsak szexelésre - ez hancúr néven szerepel - lehet invitálni a barátokat, hanem randizásra is. A Bang with Friendshez hasonlóan a magyar applikációban sem lehet visszavonni a bejelöléseket, a működtetők szerint azért, mert ezzel ki lehetne játszani az anonimitást biztosító funkciót, amely csak kölcsönös szimpátia esetén fedi fel az információkat a felek között.

Forrás: Facebook/Kapj meg!
Külön jelszóval is le lehet védeni a hancúrra vagy randira jelölt ismerősöket

Ha valaki utólag meggondolná magát, és rájön, hogy nem szeretné, hogy bejelöléséről a másik fél értesüljön - kölcsönös bejelölés esetén -, az a Kapj meg applikáció törlésével léphet ki a rendszerből. A bejelölések az alkalmazás újbóli aktiválásakor is megjelennek, de ezeket az adatokat a működtetők szerint nem ők tárolják, hanem a Facebook.

Telepítésekor az app engedélyt kér az üzenőfalon való bejegyzések közzétételére is - ez korlátozható privát láthatóságúra -, és a szolgáltatás nem jeleníti meg a létrejött párokkal kapcsolatos információkat - állították a működtetők az [origo]-nak.

A csajok az ismerősök ismerőseivel hancúroznának

Az üzemeltetők elmondták, a két és fél hete üzemelő szájt kialakítása még folyamatban van, amit jól jelez, hogy az általános szerződési feltételek is változtak, még pénteken is többször bővítették, például egy gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó oldalt is létrehoztak.

A női felhasználók nyomására néhány nap múlva az applikációban az ismerősök ismerősei is bejelölhetővé váltak, de csak akkor, ha az adott felhasználó facebookos kontaktjai publikusak. A Facebook új, Graph Search keresője még sok felhasználó számára nem érhető el, de ezzel már külön rá lehet keresni például a Bang with Friends applikáció használóira. A Kapj meg fejlesztői most azon dolgoznak, hogy hasonló listázás saját applikációjuk esetében ne legyen elérhető.

Forrás: Facebook/Kapj meg!
Hancúr vagy randi? Utólag már nem lehet változtatni

Lehetőség van a facebookos mellett egy külön jelszóval levédeni az applikációt, az ennek visszaállítását biztosító funkció elkészítésén azonban még dolgoznak. Bár az üzemeltetők hangsúlyozták: nem akarják rosszindulatú módon felhasználni a facebookozók adatait - ezekről csak statisztikákat látnak -, a személyes adataikért aggódó felhasználóknak érdemes lehet megvárniuk, míg a szájt kiforrottabb lesz.

Kuponokkal bővülhet a szájt

Tamás, az üzemeltető cég vezetője elmondta, többfajta üzleti modellben is gondolkodnak, például elképzelhetőnek tartják, hogy a jelenleg ingyenes szájt a jövőben részben fizetős lesz. A későbbiekben azonban új szolgáltatásokat is bevezetnének, például az oldalon összejött párok számára kedvezményes éttermi vagy egyéb kuponajánlatokat kínálnának, ha sikerül ehhez partnert találniuk.

Az amerikai oldalhoz hasonlóan itt is várható a celebekre szavazás megjelenése. A társaság jelenleg óvszergyártó cégekkel is tárgyalásokat folytat promóciós lehetőségről. Tamás és Ádám lehetőséget lát abban is, hogy a legnagyobb orosz közösségi szájt, a Vkontakte felé is nyisson, bár ehhez is a piacot ismerő partnereket keresnek.