A Samsung lenyomja az iPad Minit

samsung galaxy note 8.0
Vágólapra másolva!
Az Apple kisebbik iPadjével azonos méretekkel, de jobb felszereltséggel bír a Samsung új androidos táblagépe, a Galaxy Note 8.0, amelynek mobilnetes verziójával telefonálni is lehet.
Vágólapra másolva!

A Samsung már a barcelonai Mobil-világkongresszus nyitónapja előtt felfedte az új készüléket. A vállalat korábban csak hét- és tízcolos táblagépeket árult, míg a rivális Apple tavaly piacra dobott Mini készüléke pontosan ezek között kap helyet, mivel 7,9 colos - képernyővel rendelkezik, amely rendkívüli módon elnyerte a felhasználók tetszését. Az Apple korábban csak tízcolos méretben árulta az iPadet, de a kisebb méretű androidos riválisok annyira sikeresek voltak, hogy végül ez a cég is kiadott egy kompaktabb méretű modellt.

Fejlettebb az iPad Mininél

Hasonló méretű tablettel bővül a Samsung kínálata is a Galaxy Note 8.0 megjelenésével. A Samsung új táblagépe az iPad Minivel ellentétben szélesvásznú kijelzővel rendelkezik, de annál nagyobb, 1280 x 800 pixeles felbontású képernyőt kapott, így szebb képet biztosít, bár gépháza az első beszámolók szerint kissé gagyi hatású.

Forrás: Samsung

A Note 8.0 belsejében a Samsung által gyártott négymagos processzor működik, amely két gigabájt memóriával egészül ki, és a legújabb Android operációs rendszer fut rajta. Az új táblagép 16 és 32 gigabájtos változatban lesz kapható, de a háttértár microSD-kártyával utólag is bővíthető. A készüléken egy öt- és egy 1,2 megapixeles digitális kamera kapott helyett, és csak az Android 4.1-es rendszer fut rajta, nem pedig a legújabb, a 4.2.

A Note 8.0-hoz a gyártó többi azonos márkanevű készülékéhez hasonlóan érintőceruzát is mellékelnek, amellyel rajzolni és jegyzetelni is lehet. Az [origo] által tesztelt Note II okostelefonon ez nem sok felhasználó érdeklődését keltette fel, de akinek igen, az nagyon szerette. Bár az új Samsung táblagép erősebb hardverrel rendelkezik az iPad Mininél, 338 grammos súlya mintegy harminc grammal nehezebb a riválisánál.

Telefonálni is lehet majd vele

Érdekesség, hogy a The Verge technológiai portál értesülései szerint a Note 8.0 wifi mellett mobiltelefonos modult is tartalmazó változatával nem csak HSPA mobilinternetet lehet használni, hanem hívások lebonyolítására is alkalmas lesz.

A Galaxy Note 8.0 a második negyedévben kerül a boltok polcaira, a wifis mellett HSPA+-os, illetve 4G-s változatban is, a modellek ára azonban egyelőre nem ismert.