A Huawei legyorsulta az iPhone-t

huawei ascend p2
Vágólapra másolva!
Állítása szerint a világ leggyorsabb okostelefonját dobja piacra a kínai Huawei: a nagyképernyős Ascend P2 készülékben négymagos lapka és 4G-s modem dolgozik.
Vágólapra másolva!

A Huawei Ascend P2 készülék napjaink trendjeinek megfelelően viszonylag nagy, 4,7 colos képernyővel lesz kapható a második negyedévtől. Az új generációs Gorilla-üveggel védett érintőkijelző 1280x720 pixeles felbontást kínál, tehát gyakorlatilag csaknem az iPhone 5 Retina-képernyőjével azonos minőséget biztosít.

Forrás: Huawei

A P2-esben egy másfél gigahertzes, négymagos processzor működik, a hagyományos mobilinternetes szabványok mellettt pedig a 4G-t is támogatja, amely akár 150 megabites másodpercenkénti letöltésre alkalmas, de a gyártó a wifi teljesítményét javító technológiákat is beépített a telefonba.

Forrás: Huawei

Az új Ascend modell Android 4.1 rendszert futtat, és belsejében csak egy gigabájt memória dolgozik, az adatok raktározásra 16 gigabájt, nem bővíthető tárhely áll rendelkezésre. A gyártó 13 megapixeles állóképeket, és full-HD-s videókat rögzíteni képes digitális kamerával szerelik fel, és érintéses fizetéshez, vagy e-jegyként való használathoz NFC-lapka is bekerül majd a P2-es bizonyos piacokra szánt típusokba.

A Huawei azt ígéri, hogy a telefon energiagazdálkodási funkciói révén negyedével hosszabb üzemidőt biztosít majd azonos kategóriájú riválisaihoz képest. A telefon várható árait még nem jelentették be.