Csúcskamerát kapnak a Nokia tucatmobiljai

nokia lumia 720
Vágólapra másolva!
Riválisaiknál jobb minőségű digitális kamerával szereli fel a Nokia legújabb Lumia okostelefonjait, amelyek a középkategóriában lesznek versenyképesek.
Vágólapra másolva!

A finn gyártó Barcelonában két új Windows Phone 8-as készüléket is bemutatott, ezek közül azonban egyik sem csúcs, hanem a középkategóriához tartozik. A néhány héten belül megjelenő Lumia 720-as kártyafüggetlen ára hetvenezer forint körüli lesz. Ezért az árért a vásárló egy 4,3 colos, második generációs Gorilla-üveggel szerelt érintőképernyos telefont kap. Ennek felbontása csupán 800x480 pixel, ami ma már nem számít túl jónak.

Forrás: Nokia
Nokia Lumia 720

A telefon 8 gigabájt, utólag is bővíthető memóriával rendelkezik, és kétmagos, egy gigahertzes lapkát használ. Kamerája ugyan csak 6,7 megapixeles felbontású, ám fényereje a riválisoknál jobb, f1.9-es, így rossz fényviszonyok közt is jó képeket készít, bár videóból csak 720p felbontásút rögzít.

Forrás: Nokia
Nokia Lumia 520

A készülék kistestvére, a Lumia 520-as csak 5 megapixeles kamerával, és négycolos képernyővel rendelkezik, viszont kártyafüggetlen ára csupán negyvenezer forint körüli lesz, ami egy ilyen készülék esetében elég versenyképesnek tűnik. Ez a modell is néhány héten belül megjelenik, és több tarka színben is megvásárolható lesz.