Egy napig állt a UPC levelezőrendszere

Vágólapra másolva!
Szerda déltől nagyjából csütörtök délig nem működött a UPC Magyarország előfizetőit kiszolgáló levelezőrendszer, az internetszolgáltatás működésében nem volt fennakadás.
Vágólapra másolva!

Az [origo]-nak csütörtök délelőtt egy olvasója jelezte a hibát, aki arról számolt be, hogy szerda óta nem tud sem fogadni, sem küldeni leveleket UPC-s e-mailfiókjával. A társaságnál az [origo]-nak megerősítették, hogy egy napig nem volt elérhető a levelezés az ügyfelek számára, csütörtök dél körül azonban elhárult a hiba.

A levelezőrendszer leállása ellenére az üzenetek döntő többsége valószínűleg nem veszett el, az indulást követően - egy napos késéssel - továbbítódik az ügyfeleknek. Olvasónk kora délutáni visszajelzése alapján még csütörtök délután sem sikerült üzenetet küldeni: a UPC szerint a levelezőrendszer újraindulása miatt bekövetkező extra terheltség okozhat fennakadásokat a levelek továbbításában, de hamarosan helyreáll a normál üzem.

Az ehhez hasonló problémák elkerülése végett érdemes az egyszerű internethozzáférésekhez járó levelezés helyett évi néhány ezer forintért saját domaint és külső postafiókot vásárolni, ezek ugyanis általában jobb rendelkezésre állást kínaálnak az ügyfeleknek, ráadásul internetszolgáltató váltásakor is megmaradnak.