Újabb leépítések a Google mobilcégénél

Vágólapra másolva!
A dolgozóinak egytizedtől válik meg a Google tulajdonában lévő Motorola Mobility telefongyártó cég. A cég megvásárlásakor a Google már kirúgott négyezer embert, most további ezerkétszáz dolgozótól válik meg.
Vágólapra másolva!

Ezerkétszáz embert bocsát el amerikai, kínai és indiai üzemeiből a Motorola Mobility - adta hírül a Wall Street Journal amerikai napilap. A vállalat tavaly nyáron már egyszer átesett egy négyezer fős leépítésen. A mostani hullámmal együtt a Google a cég dolgozóinak körülbelül egyharmadát eresztette szélnek.

A Motorola vezetése e-mailben tudatta a cég dolgozóival a leépítés tényét. A levél arra is kitért, hogy a cég izgalmas termékeket fog kiadni, ám a Motorla túl sok pénzt emészt fel, és ezért veszteséges. A 2012-es mérleg szerint félmilliárd dolláros veszteséget termelt a Motorola, és ennek a nagy részét a negyedik negyedévben szedte össze.

A Mobile World Congress világkiállításra csak két telefont vitt a Motorola Fotó: Szedlák Ádám [origo]

A Motorola Mobility mobilcéget 2011 nyarán vásárolta meg a Google. A keresőóriásnak az volt a célja, hogy házon belül is képes legyen androidos telefonok gyártására. Ráadásul a Motorola szabadalmi portfóliója sem jött rosszul a folyamatos perekhez.

A felvásárlás óta eltelt közel két évben a Motorola nem indult növekedésnek. Olyan sajtóeseményt ugyan már tartottak, amin a Google-lal szoros együttműködésben tervezett mobilokat mutattak be. Ezek a készülékek azonban jó ideig csak az Egyesült Államokban voltak kaphatók, a velük bemutatott megoldások pedig nem terjedtek el. Ha a Google tényleg meg akarta mutatni, hogyan kell okostelefont gyártani, eddig még nem járt sikerrel.

A Google számos vezetőt és termékmenedzsert ültetett be a Motorola irodáiba. A pletykák szerint a cég az X Phone nevű rejtélyes okostelefon előállításával foglalatoskodik, amely vonzóbb lesz még az iPhone-nál is.