A Google beszélő edzőcipőt mutatott be

Vágólapra másolva!
Követelőző sportcipőt mutatott be a Google. A cipő nem szereti, ha lassan sétálnak benne, utálja, ha leveszik, és határozott véleménye van arról, hogyan sportol a tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

átszótérrel és beszélő edzőcipővel szállt ki a Google az SXSW művészeti kiállításra. A lábbeli nem túl jótermészetű, hangosan gúnyolja a lassan futókat.

A beszélő cipő nyomásérzékelőt, gyorsulásérzékelőt és egy giroszkópot tartalmaz. Tudja, hogy a viselője mikor ül le egy kicsit pihenni. És azt is tudja, hogy ha mozog, akkor milyen gyorsan halad, ugrál-e.



A lábbeli nem tartalmazza az összes szükséges elektronikát, Bluetooth-on kommunikál a felhasználó okostelefonjával vagy az edzőterem számítógépével. A cipőt nem fitneszkiegészítőként, hanem művészeti projektként készítették el a Google fejlesztői. A lábbeli nem csak a megtett kilométereket számolja szenvtelenül, hanem arcátlanul be is szólogat a sportolónak, ha szerinte nem teljesít elég jól.

A Google cipőből nem lesz boltban megvásárolható termék. Arra azonban alkalmas, hogy az SXSW konferencia látogatóit megizzassza kicsit a keresőóriás.