Kiszúr a szemüvegesekkel a Google

kognitív számítástechnika, Google glass, Project Glass, Vic Gundotra
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak a tökéletes látással, vagy kontaktlencsével rendelkezők tudják használni a Google Glass intelligens szemüveget.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés alatt álló, beépített minikijelzővel rendelkező szemüvegről a CNet amerikai technológiai portál derítette ki, hogy egyelőre csak a tökéletes látással rendelkező, vagy kontaktlencsét viselni hajlandó emberek tudják majd használni.

A hamarosan széles körű tesztelésre kerülő high-tech szemüveg esetében ugyanis egyelőre nem oldották meg a dioptriás lencsék használatát, vagy azt, hogy a miniképernyőt és a hardverkomponenseket, valamint az akkumulátort tartalmazó egységet meglévő szemüvegre is fel lehessen helyezni. Bár ez egyszerű feladatnak tűnik, valójában nem az, hiszen asszimmetrikus kivitele ellenére a szemüveg jobb és bal szárát ki kell egyensúlyozni, hogy kényelmesen lehessen viselni.

Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino
Egyelőre csak jól látóknak ad szemüveget a Google

A CNet szerzőjének a Google munkatársai elárulták, hogy az első körben gyártásra és tesztelésre kerülő Glasst csak kontaktlencsét viselő, vagy jó látású emberek tudják használni. A későbbiekben azonban tervbe van véve a dioptriás szemüvegekkel kompatibilis modell kifejlesztése is, ennek várható megjelenése azonban még nem ismert. A Google Glass első változata a tervek szerint még idén megjelenik, bár nagyon drága lesz, várhatóan mintegy 1500 dollárt, vagyis 350 ezer forintnak megfelelő összeget kell majd kifizetni érte.