Mozis cég pereli az Apple-t

Vágólapra másolva!
Szabadalmi pert indított az Apple ellen a mozis technológiát fejlesztő THX. A cég nem akarja levetetni a polcról az Apple termékeit, csak pénzt szeretne.
Vágólapra másolva!

A lassan lecsengő mobilos szabadalomsértési perek után új gondja támadt az Apple-nek. A George Lucas által alapított hang- és videotechnikai cég, a THX talált olyan megoldásokat az iPhone-ban, iPad-ben és az iMac számítógépben, amelyek sértik a levédetett megoldásaikat - adta hírül a CNeT informatikai híroldal.

A THX szabadalma "keskeny profilú hangszóróbeállításokra és hangszórórendszerekre" vonatkozik. Azt írja le, hogyan lehet kivezetni vékony réseken keresztül a gépházból egy hangszóró hangját úgy, hogy a lehető legjobb minőségben szólaljon meg. A szabadalom leírása is kitér arra, hogy a megoldás számítógépekben, laposképernyős eszközökben és autókban lehet hasznos a technológia.

A THX által indított per szerint az iPhone 4-es és annál újabb típusok, valamint a cég iPad táblagépei és iMac számítógépei sértik a szabadalmát. Ezek mindegyike olyan szűk profilú hangszórókat tartalmaznak, amelyek egy résen keresztül bocsátanak ki hangot.

A hang- és videotechnikai cég arra is hivatkozik a periratban, hogy az Apple tevékenysége pénzügyi kárral járt. Kéri a bíróságot, hogy kötelezze az Apple-t az elmaradt bevételek megtérítésére vagy legalább licencdíj fizetésére.