A szobából mászhatjuk az Everestet

Vágólapra másolva!
A Google Maps legújabb bővítésében már a Mount Everest legnagyobb hegycsúcsait is megmászhatjuk szobánk kényelméből jégcsákány helyett egeret szorongatva.
Vágólapra másolva!

A Google felhasználói a Street View segítségével már eddig is bejárhattak városokat és országutakat ám a szolgáltató most újabb, sokak számára megközelíthetetlen helyekre juttatják el a nézelődőket. A Google Maps csapata heteket töltött azzal, hogy feltérképezze a világ legmagasabb hegycsúcsait. A Google ahelyett,hogy profi hegymászókkat kért volna fel a fényképek elkészítésére, saját alkalmazottait küldte a hegyekre.


A lelkes amatőrök a Kilimandzsáróra, az Elbruszra, az Akonkaguára és az Everest alapbázisára jutottak fel, egy egyszerű halszemoptikás digitális kamerával. A virtuálisan bejárható hegyek mellett az érdeklődők elolvashatják az expedíció kalandos, földcsuszamlással és földrengéssel nehezített útjáról írt naplóját és megnézhetik az út során készült fényképeket is. A Google-nál egyelőre arról nem ejtettek szót, hogy mik lesznek a következő egzotikus helyszínek amiket feltérképeznek, de a cég minden bizonnyal folytatja a bővítést.