Munkahelyükről kamuznak a magyarok a Facebookon

Vágólapra másolva!
A G Data cég felmérése szerint a közösségi oldalon általában profilképpel és munkahelyi információkkal kapcsolatban hazudnak a felhasználók. A cég kétszázötvenezer körülire taksálják a magyar netezők által létrehozott kamufiókok számát.
Vágólapra másolva!

A magyar társkereső oldalakon regisztráltak 12 százaléka ad meg magáról hamis adatokat, míg a Facebookon 9 százalékuk teszi ezt - derül ki a vírusirtó szoftvereket fejlesztő cég megbízásából készült felmérés eredményeiből.

A társkereső oldalakon a legtöbben (29 százalék) a keresetükkel és a végzettségükkel (24 százalék) kapcsolatban lódítanak, a Facebookon viszont a hamis profilképek (25 százalék) és a munkahelyre vonatkozó valótlan adatok (23 százalék) a leggyakoribbak. Míg a fiatalok a társkereső oldalakon teszik szebbé a valóságot, addig a Facebookon inkább az idősebbek adatlapjain találunk valótlan állításokat a felmérés szerint.

A tanulmány szerint nagyjából 6 százalékra tehető a hamis magyar profilok száma a Facebookon, ami több mint negyedmillió adatlapot jelent.