Nemsokára kiadják a Windows 8.1-et

Vágólapra másolva!
Saját verziószámot kap a korábban Windows Blue kódnéven emlegetett új operációs rendszer. A korábbi, többéves frissítési modellről új módszerre átálló Microsoft az állandóságot akarja hangsúlyozni.
Vágólapra másolva!

A nagy változások helyett a folytonosságra helyezi a hangsúlyt a Microsoft az új operációs rendszerének elnevezésével. A Blue kódnéven fejlesztett, évről évre frissülő operációs rendszer neve az lesz: Windows 8.1. A cég nem nagy frissítésként, hanem az idén megjelent Windows 8 folytatásaként akarja forgalmazni a szoftvert.

Az új Windows nevét egy kiszivárgott szoftververzióból tudta meg a világ. A 9375-ös buildszámú változat már Window 8.1 Pro verzióként azonosítja magát. Az ezt megelőző kiszivárgott változat, amelyet az [origo] is kipróbált még egyszerűen a Windows 8 nevet viselte. A CNET informatikai híroldal forrása szerint a 8.1-es verziószámot a tabletekre tervezett rendszernél is bevezeti a Microsoft. Az Apple iOS telefonra és táblagépre tervezett operációs rendszeréhez hasonló képességekkel rendelkező, kizárólag appokat futtató gépekre a Windows 8.1 RT változatot lehet majd feltelepíteni.

A Windows program pénzügyi vezetője, Tami Reller korábban már nyilatkozta azt, hogy a Microsoft hosszútávra tervez a Windows 8-cal. A CNET szerint a jövőben találkozhatunk 8.2-es vagy akár 8.5-ös verzióval is a Windowsból, mert a cég valószínűleg az Apple Mac OS X operációs rendszeréhez hasonló fejlesztési ütemre áll át.