Egy vagyont dobtak össze egy új videojátékra

Vágólapra másolva!
Kickstarter-rekordot állított fel egy számítógépes szerepjátékra gyűjtő csapat. Négymillió dollárt dobtak össze a szerepjátékrajongók egy legendás alkotó új projektjére.
Vágólapra másolva!

Négymillió dollárt kalapozott össze játékfejlesztő stúdió a Kickstarter ötletoldalon. A Torment: Tides of Numenerát még el se kezdték fejleszteni, de máris 74 ezer játékos döntött úgy, hogy szüksége van a programra. Az érdeklődést és a bizalmat az indkolota, hogy a játék egy legendás szerepjátékíró legújabb világára épül.



Az inXile entertainment visszafogott tervekkel vágott bele a pénzgyűjtésbe. A játék vázát és fő történeti szálát már 900 ezer dollárból is meg tudták volna valósítani. A további funkciók, a világ bővítései, a játékos által felbérelhető segítők annak függvényében kerültek bele a játék tervébe, hogy mennyi pénz jött össze. A több, mint négymillió dollárral zárult pénzgyűjtés lehetővé teszi a csapatnak, hogy komplex, több végkifejletet tartalmazó kalandot írjanak.

torment rpg Forrás: inXile



A pénzgyűjtés legkomolyabb tanulsága, hogy nagyon kevesen választották a legkisebb támogatási kategóriát, amihez nem jár az elkészült játék. A kickstarterezők többsége elővásárlásként kezelte a lehetőséget. A játékosoknak egyészen 2014. decemberéig kell várniuk, leghamarabb ekkor jelenhet meg a játék.

Az inXile stúdiónak ez a második Kickstarteres sikere. Korábban a Wasteland nevű játék folytatására gyűjtöttek össze hárommillió dollárt. A program ápilis során fog megjelenni.