A világ legnagyobb tepsifonjai érkeznek

Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy mega okostelefonokat minden korábbi modellnél nagyobb, 5,8 és 6,3 colos képernyővel szerelik fel. Egy ilyen nagy telefon már alig kisebb egy Google Nexus 7-es táblagépnél.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön bemutatott új készülékeivel újabb határvonalat lép át a gyártó. A Samsung legnagyobb méretű okostelefonja eddig az 5,5 colos kijelzővel felszerelt Galaxy Note 2 volt, ám az új, Mega márkanevű készülék ennél is nagyobb.

Tizenhat centis képernyő a zsebbe

A nagyobbik Galaxy Megán 6,3 colos, vagyis 16 centiméteres képátlójú az érintőképernyő, de még a kisebbik, 5,8 colos változat is 14,7 centiméteres méretet takar, amely a cég összes korábbi tepsimobiljánál nagyobb méretet jelent.

A Samsung GALAXY Mega 6.3 5.8-as verziója csak a fotón egyforma méretű Forrás: Samsung

Egy ekkora okostelefon már csaknem akkora, mint egy olyan tipikus, hétcolos táblagép, mint amilyen például a Google Nexus 7. Ugyanakkor a Samsung a termék bejelentésekor hangsúlyozta, hogy a Mega telefont a vékony és áramvonalas kivitelnek köszönhetően zsebre lehet vágni, és egy kézzel való kezelése sem okoz gondot.

Van-e értelme?

Ez azért tűnik furcsának, mert az [origo] korábbi tesztje során már a kisebb, öt és fél colos képernyővel felszerelt Galaxy Note 2 készülék használata sem volt egyszerű olyan hétköznapi helyzetben, mint például egy buszon állva.

Az eddigi legnagyobb tepsimobilok lesznek Forrás: Samsung

Mindkét tepsimobil májusban kerül majd a boltokba, elsőként Európában és Oroszországban. A BBC brit közszolgálati médiumnak nyilatkozó elemző szerint ezek az óriási okostelefonok azokat a felhasználókat célozzák meg, akik nem akarnak külön okostelefont és táblagépet vásárolni. Sok ember számára azonban túlságosan bizarr elképzelés egy táblagép méretű eszközt az archoz tartva telefonálni, még ha a készülék headsettel is használható.

Várhatóan ritkán kell tölteni

A legutóbbi tepsimobil tesztelésekor ugyanakkor már kiderült, hogy a nagyképernyős készülékekbe nagyobb kapacitású akkumulátort tudnak beszerelni a gyártók, ezért például a Note 2-es készülék két napot is kibírt intenzív használat mellett, egy töltéssel. Várhatóan a Mega modellek üzemideje is hasonlóan jó lesz, mivel a gyári specifikáció alapján nagy kapacitású telep működik bennük.

Mindkét új készüléken az Android 4.2-es verziója fut, fő kamerájuk 8 megapixeles, belső memóriájuk pedig 8-16 gigabájtos. A drágábbik változatban 1,7 gigahertzes, a kisebben 1,4 gigahertzes, kétmagos lapka működik, előbbi 4G-n is képes működni, míg társa csak HSPA+ adatátvitelt támogat. A képernyők paraméterei mellett a gyári oldalon csak a HD megjelölés szerepel, azt nem tudni, hogy ez pontosan mekkora felbontást takar.