Új technológiák miatt késhet az új iPad és az iPhone

iPhone 5, Apple, mobiltelefon teszt
Vágólapra másolva!
Egy elemző szerint az új iPhone bevezetése rejtett ujjlenyomatolvasója, a következő iPad Minié pedig Retina-képernyője miatt késik.
Vágólapra másolva!

Az Apple Insider blog a KGI Securities elemzőcég szakértője nyomán adott hírt arról, hogy az Apple új eszközei várhatóan miért fognak a vártnál később a boltokba kerülni.

Új szenzor miatt késhet az iPhone 5S

Ming-csi Kuo szerint az iPhone 5S nevű következő okostelefonjába az Apple egy olyan ujjlenyomatolvasót akar beépíteni, ami észrevétlenül bújik meg a telefon képernyője alatt lévő fő menügombon. Mivel a szenzor jelenléte nem látszódhat, megépítése komoly technikai kihívást jelent az Apple fejlesztőinek, akiknek megfelelő, az ujjbegy redőinek érzékelését lehetővé tevő borítást kell találniuk az új készülékhez - nyilatkozta Kuo.

Az új szenzor Kuo szerint szükségtelenné teszi majd a jelszavak vagy PIN-kódok használatát, ám bonyolult megvalósítása a megjelenés csúszását okozhatja. Az új okostelefon eljövetelét az elemző szerint az Apple új mobil operációs rendszere, az iOS 7 fejlesztése is hátráltathatja. Kuo emellett egy olcsóbb iPhone megjelenését is valószínűnek tartja, noha ezt már régóta pletykálják, és eddig sohasem következett be.

Retina-képernyőre vár az iPad Mini

Az elemző szerint a nagytestvérénél is népszerűbb iPad Mini második generációs verziójára azért kellhet várni, mert ebbe már nagyfelbontású, jobb olvashatóságot biztosító Retina-képernyő kerül.

A költségesebb, és nehezebben beszerezhető alkatrész miatt az új iPad Mini ugyancsak nehéz lesz kellő darabszámban legyártani az új típust. Kuo ezért valószínűnek tartja, hogy az Apple az iPhone és az iPad eladásait ezért csak 10 százaléknál alacsonyabb mértékben tudja majd növelni, noha a vállalat befektetői 30-40 százalékos növekedésre számítanak.