Elkelt a 15 millió dolláros iPhone

iphone 5 luxus
Vágólapra másolva!
A több mint hárommilliárd forintnak megfelelő összeget érő, huszonnégy karátos aranyból készült hátlappal, zafírüveg képernyővel, és összesen hatszáz darab apró gyémánttal feldíszített iPhone 5-öt egy hongkongi üzletember vásárolta meg magának. A készülék legnagyobb értékét a Home gombja helyére épített ritka, fekete gyémánt adja, enélkül csak két-három lakás árába kerülne.
Vágólapra másolva!

Az okostelefont Stuart Hughes brit ékszerész készítette egy boltban megvehető iPhone 5 alkatrészeit kicserélve. A liverpooli mester már a készülék korábbi generációs változataiból is készített luxusváltozatokat.

Kellett egy iPhone a ritka gyémánthoz

Hughes saját honlapján is meghirdette a tizenötmillió dollárért, vagyis több mint hárommilliárd forintért elvihető készüléket, amelyet egy Joe néven hivatkozott hongkongi üzletember vásárolt meg a készítő tájékoztatása szerint. A világ legdrágább mobiltelefonjaként árusított iPhone 5 elkészítése kilenc hétig tartott az ékszerésznek.

A Home gomb helyén lévő fekete gyémánt adja a készülék milliárdos értékét Forrás: Stuart Hughes

A mesternek teljesen újra kellett alkotnia a készülék gépházát huszonnégy karátos aranyból. A telefon hátlapján lévő Apple-logót, valamint a telefon oldalát teljes egészéban gyémántok borítják. A CNN beszámolója szerint a megrendelő egy ritka, fekete gyémántot is beépíttetett a készülékbe, amely a telefon menügombját helyettesíti.

A fekete gyémánt adja a telefon értékét

Az üzletember elmondása szerint a nagy értékű drágakő már generációk óta családjának tulajdonát képezi, és most először hagyta el Kínát, hogy a liverpooli ékszerész beültethesse a készülékbe.

A fekete gyémánt adja az iPhone 5 Black Diamond értékének zömét, ez ugyanis önmagában is 14,5 millió dollárt ér, míg a köré épített készülék még arany alkatrészeivel és apró gyémántjaival együtt csak 34 millió forintnak megfelelő értéket képvisel.