Vágólapra másolva!
Egy éves börtönbüntetésre ítélték Cory Kretsingert, aki a LulzSec hackercsoport tagjaként betört a Sony videojátékos részlegének szervereire.
Vágólapra másolva!

A Sony Pictures Entertainment elleni támadássorozatban való részvételt és az onnan letöltött adatok közzétételét is bevallotta Cory Kretsinger - adta hírül a Reuters hírügynökség. A Recursion álnevet használó hacker a Hidemyass.com nyomrejtő oldal mögé bújva lopott érzékeny adatokat a Sony szervereiről. Az adatokat a LulzSec hackercsoport weboldalán és Twitter-falán hozták nyilvánosságra. Az adatokat nem tartotta meg a hacker, feltöltés után törölte azokat merevlemezéről.

Kretsingert a bíróság egy év börtönbüntetésre, házi őrizetre és a börtönbüntetésen túl ezer órányi közmunkára ítélte - közölte Thom Mrozek, a Los Angeles-i ügyészi hivatal szóvivője.

A hackert letartóztató FBI és több ország rendőrségének több havi együtműködése kellett ahhoz, hogy a LulzSec egyes tagjait letartóztassák. A razziára végül 2011. szeptemberének végén került sor. Nagy-Britanniában és Amerikában több tucatnyi hackerre csaptak le egy összehangolt akció keretében.