Tepsimobilt árulhat a Nokia is

Vágólapra másolva!
A Samsunghoz hasonlóan hamarosan Windows Phone 8-at futtató, óriásképernyős okostelefont dobhat piacra a Nokia is.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok piacán még nem túl nagy részesedéssel rendelkező, de láthatólag feltámadó finn gyártó is tepsimobilt dobhat piacra. Az angolul phablet kifejezéssel illetett modellek elnevezése nagy méretű, öt-hat colos okostelefonokat takar, amely még éppen nem éri el egy táblagép méreteit.

A Financial Times amerikai üzleti lap értesülései szerint a Samsung sikerét látva hamarosan a Nokia Lumia készülékei között is megjelenik egy tepsimobil. A lap úgy tudja, hogy a Windows Phone 8 szoftvert futtató készülék a Samsung Galaxy Note nevű óriásmobiljainál fejlettebb hardverrel rendelkezik majd. Ez lesz a finn cég első komolyabb nyitása a tabletekhez hasonlóan nagy képernyővel rendelkező eszközök felé.

A lap úgy tudja, hogy júliusban a cég egy olyan csúcskészüléket is piacra fog dobni, amelybe a PureView nevű, az [origo]-n korábban már bemutatott technológiát is beépíti. Ez nem csupán a szokásosnál jóval nagyobb felbontású, akár negyven megapixeles képek készítésére alkalmas, hanem nagy fényerejének, és a beépített képstabilizátornak köszönhetően rossz fényviszonok között is elfogadható képminőséget produkál.