Az egész nappalit bevetítheti az új Xbox

xbox vetítés
Vágólapra másolva!
A Microsoft IllumiRoom nevű kísérleti technológiája a videojátékok virtuális világát a tévéképernyőről az egész szobára kiterjeszti.
Vágólapra másolva!

A szoftvercég egyelőre csak egy koncepcióvideót adott ki új fejlesztéséből, de az alapján képező technológia a Kotaku nevű videojátékos blog elképzelhetőnek tartja, hogy az IllumiRoom akár az Xbox következő generációjába is bekerülhet.

A megoldás egy Kinect mozgásérzékelős szenzort, és egy olyan projektort használ, amely a szokásos típusoknál nagyobb méretű képet tud kivetíteni. Az Illumiroomnak az a feladata, hogy a játékot futtató tévékészülék köré vetítsen ki hangulatfokozó effektusokat. A videón a szobát bevilágító technológia számos felhasználási lehetőségét bemutatják, egyes esetekben a projektor csak minimálisan növeli a látványt, például a robbanásokat vagy a virtuális napsütés illúzióját állítja elő.

A demonstrációs videó alapján a projektor például a képernyőn látható világ kibővített változatát, vagy akár robbanásokat, hóhullást képes a tévé közelében lévő falra és a bútorokra. A Kinect szenzorra azért van szükség, mert ez tudja feltérképezni a szobát, valamint a tévé elhelyezkedését, hogy megfelelő módon tudja vezérelni a kivetített effektusokat.

Persze ez az egész csak megfelelően elsötétített szobában működhet, és feltételezéseink alapján egy elég drága projektorra van szükség az élvezet növeléséhez.