Saját térképe lehet a Facebooknak

Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldala hamarosan felvásárolhatja a Waze nevű közösségi térképszolgáltatást működtető izraeli startup céget.
Vágólapra másolva!

Az izraeli Calcalist üzleti lap értesülései szerint a Facebook és a Waze közötti tárgyalások már a végső szakaszba értek, így valószínűleg hamarosan nyélbe ütik a felvásárlást a felek. A lap úgy tudja, hogy a Facebook 800 millió és 1 milliárd dollár közötti összeget, vagyis 180-200 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetne az ingyenes térképszolgáltatásai révén Magyarországon is ismert Waze-ért.

Az év elején felbukkant pletykák szerint a Waze az Apple-lel is tárgyalásokat folytatott felvásárlásáról, de korábban már a Microsoftot is hírbe hozták a térképeit a felhasználók mozgása alapján, közösségi módszerekkel legeneráló társasággal. A Waze okostelefonos applikációit a társaság adatait világszerte 45 millióan használják, a világ 110 országában. A cég felvásárlásával a Facebook függetlenítheti magát a Google térképszolgáltatásától.

Forrás: [origo]
Budapest térképe a Waze-en