Hamarosan elkészülhet a színes Kindle

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb e-könyv-olvasóját gyártó Amazon egy színes megjelenítésre alkalmas e-tinta kijelzőket fejlesztő céget vásárolt fel.
Vágólapra másolva!

A Liquavista cég korábbi tulajdonosa a Samsung volt, de a héten az Amazon hivatalosan is megerősítette, hogy felvásárolta a vállalatot. A társaság olyan kijelzőket fejleszt, amelyek a papírhoz hasonló felületűek, kialakításuk pedig olyan, hogy csak a tartalmuk megváltoztatása igényel energiát, a kép megjelenítése azonban nem.

Ilyen e-tinta kijelzőket alkalmaz az Amazon is a Kindle nevű e-olvasó eszközeiben, ám ezek egyelőre csak fekete-fehér megjelenítésre alkalmasak. A Liquavista fejelsztései hasonló paraméterek mellett színes képek reprodukálását is lehetővé teszik - adta hírül az Electronista technológiai hírblog.

A blog információi szerint a Linquavista cég értékét százmillió dollárosnál becsülték. A cég által fejlesztett kijelzők e-könyv-olvasók mellett később okostelefonokban, vagy akár nagyobb képernyőt használó eszközökben, például laptopokban vagy tévékben is alkalmazni lehet majd - derül ki a cég honlapján elérhető tájékoztatóból.

A Liquavista cég honlapjára feltöltött videókon működés közben is meg lehet tekinteni a színes képernyőket.