Megszünteti virtuális pénzét a Microsoft

Vágólapra másolva!
Bankkártyával és ajándékutalvánnyal lehet majd vásárolni az Xbox  játékkonzolmegújuló szoftverboltjában. A Microsoft eddig egy saját virtuális fizetőeszközre váltotta át a játékok árait az interneten, ám a kitalált pénz a közeljövőben eltűnik.
Vágólapra másolva!

Lassan elbúcsúzhatnak a játékosok a kényelmetlen Microsoft-pontoktól - írja a The Verge informatikai híroldal. Az Xbox konzol boltjában használatos fizetőeszköz helyett bankkártyával és ajándékutalványokkal lehet majd fizetni. A The Verge szerint a változást az E3 játékipari szakkiállításon fogja bejelenteni a cég, és a még idén piacra dobandó új Xbox konzollal fog életbe lépni.

Az új rendszer hasonlóan fog működni, mint az iTunes zenebolt. A felhasználók vásárolhatnak pénzzel előre feltöltött kártyákat. Az iTunes esetében a legkisebb ajándékkártya 15 dolláros, a legnagyobb pedig 50 dollárt tartalmaz. Az ajándékkártya mellett hagyományos online fizetésre is lesz lehetőség.

A mostani döntésnek voltak előzményei: a Windows 8 szoftverboltjával kapcsolatban fel se merült, hogy Microsoft-pontokkal működjön. A cég egyértelműen a valós pénzzel való fizetés mellett állt ki.