A web Oscarját kaphatja meg a Gangnam Style

Gangnam Style-flashmob Budapesten
Vágólapra másolva!
Péntekig lehet szavazni arra, hogy a legismertebb mémek közül melyik kapja meg az internet Oscar-díjának számító Webby-t. Vajon a Gangnam Style lenyomja  a Harlem Shake-et, és a Grumpy Catet? Vagy az emberi hangon éneklő kecskék viszik el a pálmát?
Vágólapra másolva!

A Webby-t már a kilencvenes évek óta kiosztják, de igazi jelentősége igazából a világháló elterjedésének első éveiben volt, ekkor ugyanis még nem állt rendelkezésre annyi webes tartalom, mint manapság. Az utóbbi tíz évben már leginkább érdektelenné vált az esemény, mivel évről évre mindenki által ismert honlapokat díjaztak keretében, amelyek tulajdonosai hajlandóak voltak nevezési díjat fizetni.

Tavaly óta már különdíjakat kaphatnak a legnépszerűbb internetes mémek. A 2013-as Webby esetében péntekig lehet szavazni ezen az oldalon az internetes kultusszá vált vicces videókra. Bár elvileg csak tavaly tavasz óta felbukkant mémek lehetnének a nevezettek között, valamilyen oknál fogva az panaszkodó emberhez hasonló hangon bégető kecskére is lehet voksolni, pedig a Yelling Goat már évekkel korábban felbukkant a neten, bár a közelmúltban készült válogatásvideó belőlük.

A három másik jelölt nem okoz meglepetést: ezek egyike a Gangnam Style videoklipje, a másik a Harlem Shake-őrületet elindító első videó, illetve az arckifejezése alapján élete egyik legpocsékabb napját töltő Grumpy Cat kapott helyet.

Forrás: [origo]
Itt lehet szavazni arra, hogy melyik mém kapjon Webby-t

A tavalyi Webby-n egyébként a Nyan Cat nyerte el az internet Oscar-díját.