Betiltják a Nutella Világnapját

Vágólapra másolva!
A mogyorókrémek világnapjának internetes szervezőjét a Nutellát gyártó Ferrero cég jogászai szólították fel, hogy szüntesse be mindennemű internetes jelenlétét.
Vágólapra másolva!

A World Nutella Day-t, vagyis a Nutella Világnapját 2007 óta rendezik meg, szervezése jobbára az interneten folyik. Az idén február 7-ére meghirdetett esemény honlapján lévő felhívás szerint a világnapona mogyorókrém fanatikus rajongói Nutellával készült ételeket készítenek, vagy mogyorókrémevő versenyt hirdettnek, esetleg olyan bulit szerveznek, ahol az édes krémből lehet falatozni.

Jó esély van arra, hogy a hét éve zajló nem hivatalos világnap többé nem lesz megrendezve, mert a Nutellát gyártó Ferrero cég jogászai felszólították a NutellaDay.com üzemeltetőjét, hogy zárja be a honlapot, és minden azzal kapcsolatos közösségi fiókját is törölje.

Az oldalon publikált bejegyzés szerint a világnapot szervező Sara Rosso nem hitte volna, hogy a Nutella-nap egy világszerte ismert eseménnyé növi ki magát. Bejegyzése szerint azonban május 25-én a jogászok felszólításának megfelelően lekapcsolja a honlapot. Bár reményei szerint valamilyen formában kezdeményezése tovább élhet majd, csalódottságát fejezte ki a korábban az eseménnyel nem ellenségesen fellépő gyártóval szemben.