Az új Gmail helyettünk okos

Vágólapra másolva!
Alig volt idő megszokni a Gmail új levélírás nézetét, a Google ismét áttervezte a levelező egy részét. A szolgáltatás magától fogja szétválogatni a különböző típusú, nem túl fontos leveleket.
Vágólapra másolva!

A különböző kézzel összerakott szűrőket cseréli egy egyszerű, a Google által kidolgozott megoldásra a Gmail új felülete - adta hírül a Gmail hivatalos blogja. A különböző levelezőprogramokban eddig is lehetőség volt olyan filterek létrehozására, amelyekkel meg lehetett határozni, hogy az adott tárggyal rendelkező vagy feladótól érkező levelek milyen mappába kerüljenek. Be lehetett állítani például, hogy a netes boltok hírlevelei még véletlenül se jussanak a beérkezett levelek közé, hanem csak egy hírlevelek mappában jelenjenek meg.

Az új Gmail felület fenn fog tartani egy központi levelesládát a fontosnak tartott üzeneteknek. A kevéssé fontos dolgokat pedig kategóriákba szortírozza szét. Például külön helyen lehetnek a hírlevelek, számlák, a közösségi oldalaktól származó figyelmeztetések és a különböző frissítésekről hírt adó levelek. Ezek az elsődleges levelesláda füleiként jelennek meg, és lapozgatni lehet köztük.

A mobilalkalmazásokban különösen hasznos lesz az új levelesláda Forrás: Google

Az új levelesládát fokozatosan teszik elérhetővé a felhasználók számára. Mi egyelőre még nem próbálhattuk ki, így azt sem tudjuk megmondani, hogy a magyar hírlevelek és kuponoldalak ajánlatai között tud-e szortírozni, vagy egyelőre csak a Google Offers nevű hasonló szolgáltatását ismeri. Az új levelesláda a Google tabletekre és okostelefonokra kiadott appjaiban is meg fog jelenni.