A Facebook is leellenőrzi a sztárokat

Vágólapra másolva!
A Twitter után a Facebookon is megjelennek a sztárok hitelesített rajongói oldalai, amelyeket egy kék pipa jelez az oldal vagy a felhasználó neve mellett.
Vágólapra másolva!

A világ legnépszerűbb közösségi oldala szerdán hirdette meg Verified Pages, vagyis jóváhagyott oldalak címet viselő programját. Ez lehetővé teszi, hogy a vállalkozások, ismert emberek kilétük valódiságát igazolják a Facebook felé.

Ezért cserébe facebookos oldalukon vagy profilukon a nevük mellett megjelenik majd egy kék pipa ikonja. Ez azt jelzi majd, hogy hivatalos oldalról van szó, és nem egy olyanról, amelyet valaki viccből, vagy megtévesztés céljából hozott létre.

Madonna oldala már biztos nem kamu Forrás: Madonna

A PCMag.com hírportál értesülései szerint a hitelesített fiókok a Facebook saját keresőjének találati listáján is a kék pipával lesznek megjelölve. A jóváhagyási procedúrát a közösségi oldal fogja automatikusan, fokozatosan indítani az oldalak és profilok tulajdonosai felé indítani, a felhasználók maguk nem kérhetik fiókjuk hitelesítését. Ugyanakkor ha valaki kamuoldalt talál a közösségi szájton, az egy webes űrlapon jelezheti azt az üzemeltetőknek.

E sorok írásakor többek közt Mark Zuckerberg, a szájt alapítója, de például Madonna és Lady Gaga hivatalos oldala is hitelesítve van a Facebookon.