Egy helyen a budapesti árvízkamerák

Vágólapra másolva!
A KépbenVan.hu oldalán keresztül a Parlamenttel szemközti oldalról, az Árpád hídról, és az A38 hajóról lehet nézni az áradó Dunát.
Vágólapra másolva!

A honlapon az egész ország területén el lehet érni webkamerák képét, de az árvízi helyzetre való tekintettel kiemelt helyre kerültek az ismert fővárosi helyszínekről a Duna állását bemutató kamerák.

Ezen a linken a Batthyány téren lévő kamera képét lehet követni, amely a Duna Parlament előtti részéről mutat nagyjából másodpercenként frissülő élő képet. Az üzemeltetők másik kameráját az Árpád hídon helyezték el, a Margitsziget nyugati oldalát mutatja. Ez a webkamera azért érdekesebb, mert kezelője bizonyos rendszerességgel ránagyít a sziget oldalára, így kivehetővé válnak az ott elhelyezett homokzsákok is.

Az A38 kamerájáról jól látható az elárasztott rakpart Forrás: Kepbenvan.hu

A szájtról elérhető a Petőfi híd lábánál lehorgonyzott A38 hajóra kihelyezett kamera képe is. Ezen a híd egyik pillérje, valamint az elárasztott alsó rakpart látható.

Korábbi cikkünkből segítséget talál ahhoz is, hogyan tudja akár a Duna teljes szakaszán elhelyezett civil és hatósági webkamerákon keresztül megnézni az egyes folyószakaszok vízállását.